Underlätta din vardag

Det är inte helt lätt att hinna med både arbete, matlagning och annat i vardagen. Det är då du kan ha nytta av olika servicetjänster.

När du tittar på olika Servicelösningar för din vardag kan det vara klokt att titta på vad du egentligen behöver hjälp med. På så sätt kan du spara pengar och tid. Du kan anlita tjänster oavsett hur du bor, samt oberoende av hur gammal du är. Det har länge setts som lite skamligt att anlita servicetjänster men under de senaste åren har de åsikterna i stort sett försvunnit.

knytnäve genom vattenGöra avdrag för tjänsterna

När du anlitar ett företag för att utföra olika tjänster som underlättar din vardag får du göra avdrag i din deklaration för en del av kostnaderna. År 2019 kunde en hel del pengar dras av.

”Kortfattat får du dra av 30 procent av arbetskostnaderna för rot och 50 procent för rut”.

Genom att dra av de här kostnaderna kan flera personer ha råd att anlita de tjänster de verkligen behöver.

Olika typer av servicetjänster

Det finns flera olika typer av servicetjänster du kan ha stor hjälp av i din vardag. Det kan röra sig om städhjälp, läxhjälp, olika byggnationer, hjälp med trädgårdsskötsel med mera. Det finns flera olika företag som utför servicetjänster och även priserna kan variera en hel del. Många företag anställer pensionärer som hjälper till att utföra tjänsterna. De har ofta ingen generell utbildning men de kan vara kunniga på sin sak i alla fall. Ju mer utbildad personalen är, desto dyrare är företaget generellt sett att anlita. Det är dock klokt att jämföra offerter från flera olika företag för att se vad du får för pengarna. Dessutom är det alltid bra att veta om du får garanti på det utförda arbetet.