Oljemålningar hemma? Tänk på det här

Oavsett om du själv målar eller bara äger en hel del oljemålningar, är det viktigt att ha rätt miljö för dem. Om du har en förmögenhet samlad i oljemålningar är det extra viktigt att du gör vad du kan för att skydda dem. Ett sätt är att skaffa rätt inomhusklimat.

Ett bra inomhusklimat är inte bara bra för dina målningar, det är också bra för dig. Rätt inomhusklimat innebär bland annat att luften är varm och lagom torr. Det får man enkelt med hjälp av en luftvärmepump från 20grader.se som har ett stort utbud av luftvärmepumpar.

Förvara dina oljemålningar rätt

A,Collection,Of,Designer,Oil,Paintings.,Decoration,For,The,Interior.Först och främst är det viktigt att tänka på hur man förvarar sina oljemålningar. Har du en jättedyr målning hemma? I så fall kan det vara bra att förvara den på ett säkrare ställe än på väggen, alternativt i ett bankvalv eller säkerhetsskåp på en skyddad plats. Annars bör du hänga upp tavlorna ordentligt, gärna med ramar eller passepartouter. Se även till att tavlorna hänger stadigt med rejäla fästen.

Annelie Swärd, som tidigare jobbat på Gallerix, säger så här om passepartouter:

”Det kan verkligen ge djup åt en bild:” i en intervju till VK.

Rätt inomhusmiljö med värmepump

Rätt inomhusmiljö för oljemålningar är en torr miljö med stabil temperatur. Kalla och fuktiga miljöer kan få oljemålningarna att spricka. Med hjälp av en luftvärmepump ser du till att hålla inomhusmiljön rumstempererad och torr, även när du inte är hemma tack vare att den kan användas med timer. Utöver det är den miljövänlig också.