Så barnsäkrar du hemmet snyggt

Att ha ett säkert hem när du har småbarn är väldigt viktigt. Många tror att hemmet blir fult av massa barnsäkra detaljer. Men det går faktiskt att barnsäkra hemmet på ett snyggt sätt.

Om du har ett litet barn hemma som börjat röra sig mer upptäcker du säkert att det finns en hel del olämpliga saker i hemmet som barnet kan skada sig på som spisen i köket. Att ha en spisvakt till hemmet är en mycket bra investering. Det är stressande att veta att hemmet inte är säkert. För att lugna dig själv är det bra att barnsäkra. Det negativa med att barnsäkra är att det ibland inte blir snyggt inredningsmässigt även om det såklart är sekundärt. Men det går faktiskt att ha ett barnsäkert och stilfullt hem.

Montera skåpspärrar som inte syns

I köket är förutom en spisvakt skydd för ugnsluckan och spishäll en bra idé. Det finns olika varianter och ett tips är att välja en modell som passar ihop med spisen. Det blir som en extra inredningsdetalj. För skåp och lådor finns det bra låd- och skåpspärrar som monteras på insidan av luckor, skåp och lådor. Det gör att de inte syns men det är säkert för barnet att vistas i köket.

Göm sladdar snyggt i kabelgömmor

Sladdar är spännande för små barn och för att både barnsäkra och får det snyggt kan du gömma sladdarna i kabelgömmor som du målar i samma färg som väggen eller gömmer undan bakom möbler. Till mediciner och städgrejer som barn absolut inte ska komma nära är ett tips att hitta snygga låsbara skåp och lådor som smälter in och matchar den övriga inredningen. Persiennsnören som är populära hos småbarn kan du kapsla in eller byta ut till trådlösa rullgardiner.

I badrummet händer det ofta olyckor

Badrummet är ett rum där det ofta sker olyckor där barn är inblandade. I ett badkar är det bra att använda halkskydd. Leta upp halkskydd som är snygga och som går i linje med badrummets färger. Se det som en extra detalj. Ett annat tips är att förvara smink, mediciner och andra saker som inte är bra för barn i snygga askar och lådor högt upp.

Tips för ett barnsäkert hem:

  • Lämna aldrig barnet ensam i badkaret.
  • Vrid alltid handtagen på kastruller och stekpannor inåt.
  • Montera fönsterspärrar.
  • Förankra stora möbler i väggen.