Flyttfirma för dina dyrberheter

Att äga en skulptursamling är både vackert och i många fall även värdefullt. Du vill vårda den omsorgsfullt och skulle bli förkrossad om den förstördes. Detsamma gäller din konstsamling eller anrika möbler – eller det där pianot du ärvt av släkten. Därför är det viktigt att planera noga när du flyttar. Anlita en expertfirma med lång och bred erfarenhet, för att undvika katastrofer.

Många som äger en större konstsamling och kanske till och med skulpturer kan nog inte undgå att känna sig en smula fast. Vågar man verkligen flytta? Riskerar man inte att hela ens dyrbara samling går sönder? Montrab är en flyttfirma i Falunsom tar sitt uppdrag på allra största allvar. När de flyttar så garanterar de både packning, flyttning och montering av dina saker. Och precis det ska du kräva när du ska flytta och inte vill att din dyrbara konstsamling ska gå förlorad. Din konst är ovärderlig för dig och det krävs stor varsamhet.

Fler goda råd

Det är inte sällan det dyker upp skandalartade nyheter om hur flyttfirmor lurar människor på en massa pengar. I GP.se kan man läsa om en flyttfirma som lurade sina kunder på en halv miljon. Det kan därför vara en idé att inte ta lättvindigt på flyttfirman, som många gör. Det är inte ovanligt att folk beställer svarta flyttfirmor som sedan blir svåra att ställa till svars för eventuella skador på dina saker. I Aftonbladet kan man läsa om en kvinna som blev av med hela sitt flyttlass.

  • Går de att montera ner?
  • Konsultera med flyttfirman om hur de ska slås in och paketeras.
  • Besikta skulpturerna. Har de befintliga sprickor eller något ska det också tas till hänsyn.

Därefter gäller det att hålla skulpturerna i gott skick. Det kan vara en idé att anlita en restauratör som kan se över din konst i övrigt så att den håller sig i gott skick. Detsamma går att applicera på gamla, anrika möbler, som oftast inte alltid går att montera ner på ett bra sätt utan att förstöra dem. Se då till att skydda tyget ordentligt vid flytten.  Det finns en massa litteratur att läsa om ämnet, det kan du hitta här.