Flytta med rätt flyttfirma och andra flytt-tips

Om du står inför en flytt har du förmodligen mycket att göra. Du kan krympa arbetsbördan genom att anlita en flyttfirma, se bara till att anlita en proffsig och pålitlig firma. Här kan du läsa tips om det och annat som kan vara bra att veta inför en flytt.

Om du står inför en flytt har du kanske funderat över om du ska skaffa flytthjälp. I och med att det går att göra rutavdrag för flytthjälp går det att komma undan relativt billigt, och du sparar både tid och energi. Med Flytthjälp Karlshamn kan du vara säker på att dina tillhörigheter kommer fram i samma skick som de befann sig i när du packade ner dem. Särskilt om du förbereder flytten på ett bra sätt.

Att förbereda flytten är A och O

En väl genomförd flytt börjar med att du gör en lista. På listan ska du ta med allt som ska flyttas och vart det ska, ner till rumsnivå. Därefter märker du upp alla kartonger, möbler och andra tillhörigheter enligt ett kodsystem. Märkningen ska innefatta vad lådorna innehåller och vilket rum de ska till. En smart metod att använda för märkningen som Sköna Hem tipsar om är att du ger varje rum en egen färg.

Se över dina avtal

En annan sak som är bra att göra i god tid inför en flytt är att du ser över alla dina fasta avtal, det vill säga sådant som telefoni, internet och TV-abonnemang. Detta är särskilt viktigt om det är så att du ska flytta till en bostadsrätt eftersom det kan vara oklart exakt vilka saker du själv behöver skriva avtal för. Vissa bostadsföreningar har till exempel redan klara elavtal medan andra inte har det.

Använd rutavdraget för flytthjälpen

En sak som många inte känner till är att det går att göra rutavdrag för flytthjälp. Du kan på det sättet sänka kostnaderna för flytten ordentligt. Tänk bara på att du måste be om att få en faktura som specificerar exakta utgiftsposter, rutavdraget gäller nämligen för arbetskostnaden specifikt. Du kan alltså inte göra avdrag för sådant som bränslekostnader och liknande. Många flyttfirmor kan hjälpa dig med rutavdraget.