Magasinera möbler på rätt sätt

Det finns många anledningar till varför det är bra att magasinera möbler. Kanske ska du flytta och behöver tillfällig förvaring? Eller så vill du ha en trygg och säker plats för arvegods som du inte har plats för i ditt hem.

Oavsett av vilken anledning du väljer att magasinera möbler finns det några faktorer som är viktiga att komma ihåg. Först och främst gäller det att välja en pålitlig firma som till exempel Kvalitetsflytt. Hos Kvalitetsflytt kan du få hjälp med flytten och magasineringen i samband med den. Vill du  magasinera dina möbler efter flytten går även det utmärkt att göra.

Tips när du ska magasinera möbler

Innan du ska flytta dina möbler och övriga och saker till ett magasin är det viktigt att se till att skydda dem på ett effektivt sätt. Använd gärna bubbelplast som skydd mot onödiga skador. Undvik att ställa möblerna på ett sätt som gör att de orsakar fula märken. Till exempel är det bra att placera de tyngsta möblerna nederst i förrådet.

När du ska föra över dina saker är det smart att anlita en professionell flyttfirma som har kunskap och rätt verktyg för att flytta möbler och ömtåliga föremål. Fråga gärna flyttfirman i god tid innan flytten om hur du kan packa och slå in det som ska flyttas. Många gånger brukar flyttfirman kunna erbjuda skyddsmaterial och lådor till sina kunder.

Fördelar med att magasinera möbler

  • Enkelt sätt att spara möbler som du inte vill slänga.
  • Billigare än att köpa en större bostad för att få plats med dina saker.
  • Fördelaktig temperatur och ventilation som gör att möblerna håller bra.

Skapa ordning och reda

Något som är bra att göra innan du flyttar möbler och andra prylar till ett externt förråd är att gå igenom dina saker ordentligt. Ofta är det befriande att rensa ut och organisera ägodelar. Börja med att gå igenom garderober och de befintliga förråd som du har i ditt hem. Lägg gärna fram alla saker och möbler synligt på golvet eller ett stort bord. Fundera sedan på vad du vill behålla och vad du vill skänka bort eller slänga. Ett bra sätt är att tänka på när du senast använde saken. Var det flera år sedan kommer du förmodligen aldrig att använda den igen. När det kommer till gåvor, arvegods och liknande saker med högt affektionsvärde är det en annan sak. Stora tavlor, fina möbler med mera som du har ärvt efter en kär släkting är svåra att göra sig av med. Dessa passar istället bättre att spara och förvara i ett magasin tills vidare.

Sammanfattningsvis finns det med andra ord en hel del att förbereda innan en flytt. Även om det kan kännas övermäktigt innan du sätter igång kommer du förmodligen att bli riktigt nöjd med slutresultatet. Många gånger känns hemmet nytt och fräscht när det är rensat på överflödiga möbler. Varför inte passa på att göra en riktig storstädning i samband med rensandet? Sedan är det bara att njuta av det harmoniska hemmet som är både välordnat och nystädat!