För att möblerna inte ska skadas i flytten

När man flyttar till ett nytt boende är det ofta en psykisk omställning och många glömmer att möbler ofta skadas i flytten. Man är så upptagen med annat att man inte ser till att de blir flyttade på rätt sätt.

marmor bord soffa vardagsrum

Oavsett om det är barnen som ska flytta hemifrån, läs mer, eller om hela familjen ska flytta till ett nytt hem kan vara jobbigt att se alla sina ägodelar i hoppackade. Det är kul att flytta, men det är också en omställning som tar mycket energi, för- och efterarbete. Ofta lägger människor mer krut på att packa in porslin och glas från Ikea än vad de lägger på att flytta exklusiva eller antika möbler varsamt. Anlita bra hjälp med flytten som tar hand om dina fina och exklusiva möbler på rätt sätt. Söker du efter en sådan flyttfirma i Stockholm, läs mer på Spodra.se. Genom att skaffa professionell flytthjälp med möblerna kommer möblerna anlända till det nya hemmet i lika bra skick som de var i innan flytt. Det ger det dessutom utrymme för att slappna av mer, vilket gör att det inte känns lika krävande.

Flytt-tänk

I Göteborgsposten tipsas det om saker att tänka på vid flytt. Det kan kännas som självklara ting, men det är lätt att bli tankspridd. Glöm bland annat att adressändra i tid och teckna av eller flytta abonnemang. Flyttstädning är också något som är ganska skönt att ha, när grejerna försvunnit ur det gamla hemmet vill man helst bara till det nya och komma i ordning, inte stanna kvar och städa. Väl investerade pengar, enligt oss. I övrigt är det viktigt att packa smart och inte för tungt, och riktiga kartonger är det bästa att använda. Har man flyttpanik så kan man tänka på att det finns vissa som flyttar längre än du förmodligen ska. I Expressen kan man läsa om hur ett samhälle i Nya Zeeland lockar folk att flytta dit:

”Det lilla samhället Kaitangata på Nya Zeelands sydö har bara 800 invånare men drygt tusen lediga jobb och massor av lediga bostäder. För att råda bot på situationen erbjuds folk som vill flytta hit nu ett välkomstpaket värt motsvarande drygt 1,4 miljoner kronor. Paketet rymmer både gratis mark och hus.”