Onlinehandeln största trenden 2016

Onlinehandeln är här för att stanna, det visar tydliga siffror från Postnord. Men vad är det som gäller när det kommer till inredning och möbler 2016? Vad är rätt – och vad är någonting du bör undvika? Vi scannar året som nu går in på sin tredje månad.

Från att ha varit någonting enbart ett fåtal modiga gjorde, till att alla gör det. Så kan det förklaras när 885620-online-shoppingdet kommer till shopping online. Det är nämligen någonting som blir allt vanligare, och fler väljer nu att göra sina inköp på nätet snarare än att åka till en butik och handla. Förr var det enbart mode som gällde när det kom till onlinehandel men nu är även inredning och möbler någonting som folk väljer att klicka hem. En anledning kan vara att det är ett bra mycket större utbud online, du hittar till exempel svart vitrinskåp från Confident Living på nätet, någonting som annars kan vara väldigt svårt att hitta om man enbart vänder sig till fysiska butiker. Omsättningen av den svenska e-handeln ökar allt så stadigt och bara under 2015 ökade den med 19 procent, vilket är den starkaste tillväxten sedan 2007. Någonting som också är nytt och som utvecklas väldigt fort är att många väljer att göra sina inköp via mobilen, det är hela 7 av 10 som väljer att göra det.

Dova toner och naturliga material

Vad är det då du ska söka efter när du letar inredning på nätet? Under 2016 är den stora trenden: dova toner, naturliga material och massor av mönster. Även guld och växter är inslag som kommer att vara tydliga. Om du ska enbart på satsa på en sak nä det kommer till inredning i år är det att använda dig av växter. Stora som små växter är populära och går såklart hand i hand med det faktum att svenskarna – och även hela – världen blir allt mer hälsomedvetna, det återspeglar sig i vår inredning och även när det kommer till mode, då vintage och kläder av bra material är det viktigaste för den som vill vara trendig 2016.

Porrtrend 2016?

Någonting som förvånade i början av januari, var det faktum att trendexperten Stefan Nilsson lyfte porrtrenden. Det var på den stora trenddagen i Stockholm som han presenterade detta och menar på att Hednoism (porrtrend) är absolut hetast. För att få till det gäller det att använda mycket rött, exempelvis tunga draperier eller gardiner. Gärna fransar och sammet är någonting du ska inreda med. Detta kan ses som en motreaktion till hälsotrenden som just nu är stark, menar Stefan Nilsson och det är väl klart bra att det finns alternativ för den som önskar. Om det verkligen blir snyggt med röda sammetsgardiner? Det kan bara du avgöra.Precis som att det finns trender att följa finns det även saker att undvika. I år är det viktigt att se till så du inte får ett tråkigt hem. Det är helt okej med vita väggar – men se då till att inreda personligt, så att du får fram någonting extra i ditt hem.