Förpacka dina möbler rätt inför flytten

Står en flytt inför dörren? Då måste du tänka på hur du förpackar dina saker så så lite som möjligt går sönder eller tappas bort. Vi ger dig tips på hur du ska packa och vad du bör tänka på.

När du anlitar en flyttfirma i Göteborg är det ofta som så att det står en hel del förpackningstips på deras hemsida. Många flyttfirmor har även en webbshop där du kan köpa flyttkartonger och tejp etcetera. Kika in hur de rekommenderar hur du packar inför en flytt, kanske med bubbelplast och silkespapper för de ömtåliga prylarna.

 

Tidningspapper, det enklaste sättet

Slår du in porslin och lite mer ömtåliga men mindre saker är tidningspapper både billigt och effektivt. Spara gamla tidningar istället för att slänga dem i pappersåtervinningen när du vet att du snart ska flytta in i en ny bostad. Tänk dock på tryckhäftan som ofta ger svarta fläckar på fingrar och vissa ytor. Slå in varje glas och tallrik för sig så går de inte sänder när du bär kartongen.

För smycken och andra fina saker bör du använda silkespapper istället. Det viker sig fint och skyddar prylarna på ett bra sätt. Vira silkespapper runt smycken, bestick och liknande och lägg de sedan ytterligare i tidningspapper om du är riktigt rädd om dem.

 

Bubbelplast

För lite större ägodelar som är tunga och otympliga att bära, är bubbelplasten en räddare i nöden. Den är enkel att hantera och blir sedan behaglig att bära. Bubbelplast finns hos många flyttfirmor men även på butiker som Bauhaus och liknande. Vira in sakerna i bubbelplast och tejpa fast vid skarven. Slå inte in många saker i samma paket, då riskerar dem att gå sönder innanför plasten när du bär omkring på dem. Fråga flyttgubbarna om tips om du är osäker på packningen och be dem säga till om de själva har några regler du måste följa.