Skapa ditt drömbadrum

Alla behöver en plats för avslappning och rekreation. Att åka iväg på en spaweekend kan vara nog så trevligt men det finns alla möjligheter att skapa en härlig oas hemma i ditt eget badrum. Med hjälp av några tips kan du få både ny inredning och välbefinnande.

Ta en titt in i ditt badrum och se att du kanske kan ge detta utrymme i hemmet ett lyft med enkla medel som inte alls behöver kosta särskilt mycket. Visst kan du behöva renovera ditt badrum med jämna mellanrum men det kan också räcka med mindre kostsamma åtgärder för att ge en känsla av makeover. Tänd några vackra ljus, unna dig en ny härlig badhandduk och en lyxig duschcreme för att öka välbefinnandet.

Det är detaljerna som gör det

Kanske är det så att ditt badrum har ett antal år på nacken eller av andra orsaker faktiskt behöver en riktig renovering, det kräver givetvis en ordentlig planering för att nå ett bra resultat med hållbarhet.
Fundera på vilken stil du önskar: ska det vara ett utrymme med färg och mönster på detaljerna eller en lugn oas med ett enhetligt färgtema? Att byta till ett nytt duschdraperi och kanske matcha det med en ny badrumsmatta är en bra början.
Det finns en mängd fina inredningsdetaljer och textilier som bidrar till att du får ditt drömbadrum:

  • Tänk förvaring – en ny tvättkorg fyller både funktionen att gömma undan smutstvätten och blir en trevlig detalj som kommer att harmonisera med allt det övriga i badrummet.
  • Detaljerna – vackra askar och smålådor att förvara tops, näsdukar och smycken i hittar du lätt i handeln eller varför inte på secondhand. Gröna växter är också något som bidrar till fräschör, ”livar” upp rummet och finns i många olika sorter att välja bland.
  • Tavlor – det är inte endast i övriga hemmet som dekoration gör sig bra på väggarna. Även i badrummet om utrymmet tillåter kan du sätta upp en tavla eller rentav en mindre tavelvägg som matchar färger och former.

Låt alla sinnen vara med

Det finns som sagt många tips att ta till för att skapa ett behagligt nytt badrum. Låt det visuella som du ser i form av inredningen styra och glöm inte att dofter av olika slag också kan hjälpa till att skapa lugn och ro och göra ett härligt intryck både på dig och dina gäster.