Inred hemmet med rätt konst

Det finns mycket du kan göra i ett annars spartanskt hem genom att bara pryda väggarna med konst. Det råder många olika trender inom väggdekor som inte innefattar några dyra kostnader. Här får du några tips.

Köp posters och passande ramar som lyfter resten av din inredning. På Decor of Sweden hittar du mängder med olika motiv i posters som trycks på kvalitativt och miljövänligt papper. Accentuera med silverramar, svart eller vitt och bygg en tavelvägg eller låt en enskild poster sticka ut som den är.

Trender inom väggkonst

Abstrakta motiv, stadsbilder och svartvita föremål är oerhört trendigt just nu. Det som är viktigt är att skapa en röd tråd oavsett vilka motiv dina tavlor innehåller. Har du ett minimalistiskt hem kan du bryta av med något riktigt detaljrikt, medan ett detaljrikt hem i övrigt kan bli dämpande med enklare posters med linjär konst.

Vill du göra något annorlunda? Har du ett foto du inte riktigt är nöjd med utan vill göra det mer personligt? Måla över med text och egna motiv så det blir ett helt virrvarr av färger och motiv. Ju större tavla desto bättre. Ha den som enskild tavla på väggen och sätt ett litet bord med stilleben nedanför.

Du som uppskattar konst och kultur riktigt mycket bör definitivt ta in lite personliga tavlor på väggarna. Lek även med speglar som skapar rymd och ljus i rummet. Enligt forskning skapar ljus färre depressioner, oavsett var ljuset kommer ifrån.

 

När vi ställer om till vintertid blir morgnarna ljusare. Mer morgonljus kan hjälpa oss att må bättre under hela den mörka perioden, visar forskning. Det kan motverka vintertrötthet och till och med minska risken för depression.