Skapa möblerna själv

Den som vill skapa en ytterst personlig touch i hemmet, bör satsa på att skapa sina egna möbler. Det som krävs är lite kunskap, tid, tålamod och rätt virke.

Mk-snickeri.se

I Expressen kan man läsa om en kvinna som inreder sitt hem med sina egentillverkade möbler. Varför hon från början började skapa sina möbler har faktiskt inte så mycket att göra med att hon har snickeri som intresse. Det handlade snarare om att hon ville ha möbler som hon inte hittade att köpa och den enklaste lösningen för att få möblerna ändå, var att helt enkelt skapa dem själv ur det egna minnet. Det kunde även vara så att hon såg någon möbel i en inredningsbutik som var alldeles för dyr för hennes budget. Då kunde hon bygga en liknande möbel till ett bättre pris.

Detta behövs

Det finns självklart en massa olika anledningar till att man väljer att göra sina egna möbler. Det kan antingen handla om att man inte hittar den möbel man vill ha i butik, eller så kan det vara ett brinnande intresse för snickeri som sätter igång det. Oavsett vilken anledning man har till att börja göra sina egna möbler, är det dock viktigt att man har lite kunnande om hur man ska gå tillväga och det kan även vara bra att ha rätt verktyg och material. Kunskapen kan man få från någon vän eller bekant alternativ internet och man kan köpa material och lätthanterliga verktyg online. Ett smart tips om man själv vill bygga möbler är att mjukstarta med något lätt. Det kan exempelvis vara att ta saker som redan är hopbyggda, som lastpallar, och göra dem till en helt ny möbel. Läs mer.

Gör något lättare

Tycker man helt enkelt att det är alldeles för tidskrävande och svårt att bygga möbler själv, men man ändå är sugen på att skapa och vara kreativ, kan man helt enkelt måla om sina gamla möbler. I Elle ger man tips på saker som är bra att ha i åtanke när man sätter igång och målar sina gamla möbler, för att få ett så bra resultat som möjligt.