Så kan du inreda 2021

Inredningstrender kommer och går medan klassiska möbler består. Att investera i klassiska möbler av hög kvalité och sedan matcha dem med mindre inredningsdetaljer är perfekt för att både få en tidlös och trendig inredning. I år är de största trenderna trämaterial och inslag av naturen.

Inredningstrenderna för 2021 har formats utifrån den senaste tiden då människor spenderat mycket tid i hemmen. Fokus ligger på funktion och trygghet. Hemmet ska fungera som en oas och borg men även som arbetsplats för många. När du ska inreda ditt hem kan du ta inspiration från de senaste trenderna. Men när du ska köpa möbler kan det vara en bra idé att satsa på möbler som är mer tidlösa och klassiska för att du ska kunna ha dem i flera år utan att de blir omoderna. Du kan köpa möbler från svenskahem.se som har hög kvalité och som har stilrena linjer. Det finns många designklassiker som håller år efter år. Soffa, fåtölj, matbord och matstolar är sådana möbler som är bra att kunna ha länge. När du väljer möbler du kan ha länge är du även hållbar och hållbarhet är en av trenderna detta år. Om du ändå vill inreda lite mer enligt de senaste trenderna kan du välja att fokusera på textilier och mindre inredningsdetaljer. De är enkla att byta ut när det kommer nya trender. En del av inredningstrenderna som syns 2021 har redan funnits med ett tag och andra är helt nya för året.

Inredningstrender 2021:

  • Medelhavet
  • Teddymaterial
  • 70-talet
  • Allmoge
  • Skandinavisk minimalism
  • Trä är största materialtrenden

Minimalistisk stil

Något som har synts i inredningen ett tag men som har blivit större i år är den minimalistiska stilen. Den ljusa fräscha stilen med färger från vitt och beige till greige och brunt är väldigt populär. I den minimalistiska stilen som går åt det skandinaviska hållet syns mycket mörka kontraster och ljusa naturmaterial som trä. Något som är perfekt att addera i den minimalistiska stilen är organiska former. Välj ut några inredningsdetaljer med härliga former som bryter det strama för att få en mjukare helhet.

Trämaterial och natur

Trä är en trend som verkligen är stor under 2021. Det är mycket ljusa träslag som syns men även furu blir allt mer populärt eftersom 70-talet är en av årets inredningstrender. Trä är helt klart den största materialtrenden för 2021 och trä är något som du kan ha på allt, möbler, väggar, golv och inredningsdetaljer. Naturen är en annan stor trend. Att inreda både med växter och jordnära färger i ljusa toner är perfekt. Gröna växter går i linje med naturen och att sträva efter att få utomhuskänsla inne är helt rätt väg att gå.

Inredningsdetaljer att satsa på 2021

Ojämna former, abstrakta mönster och ytor som är skrovliga är några detaljer som överraskar det här året. Välj vaser, konstverk, krukor, lampor och tavlor som går i den linjen. Ett bra sätt att uttrycka din egen stil är med fotokonst, tavlor och skulpturer. Posters är perfekt att inreda med om du vill hålla kostnaderna nere. Om du tröttnar på en poster kan du enkelt byta ut den mot något annat eftersom det inte är någon större kostnad.