Gör verklighet av din spa-dröm

Äger du en altan? Har du alltid drömt om ett eget litet spabad för rekreation eller bara mys? Du är förmodligen inte den enda, men du kan vara den som äntligen gör slag i saken.

Drömmer du om att ha tillgång till ett eget litet utomhusbad, men har låtit det stanna vid en dröm i tron att det skulle vara ett övermäktigt projekt både arbetsmässigt och ekonomiskt? Då är det dags att tänka om. Du behöver varken gräva upp din trädgård eller hålla på med avancerade betongprojekt. Allt du behöver göra är fälla in ditt lilla spabad i din altan. Men vilken modell ska du då välja? På spabad från svenskabadtunnor.se kan du få tips på hur ett litet spabad kan se ut och vad du bör tänka på innan du slår till. Där kan du också få råd om skötsel och underhåll.

Allmänna skötselråd

spabadHar du ett lock eller annan täckning, som till exempel ett tak, till ditt spabad minskar du effektivt behovet av kemikalier. Tänk också på att regn kan orsaka smutsränder och även störa ph-balansen. Ph-värdet bör vara 7-7,5 för att inte vattnet ska grumlas eller stimulera till algbildning. Rätt ph-värde är också viktigt för att klorrening ska fungera. Du bör därför mäta värdet regelbundet och justera det med därför avsedda medel om det skulle behövas. I övrigt kan du tänka på följande:

  • Avlägsna grov smuts med en håv.
  •  Duscha innan du hoppar i för att hålla nivån av bakterier så låg som möjligt.
  • Har du ett spabad som ständigt är vattenfyllt bör du byta vattnet 3-4 gånger per år.
  • Rengör ditt bad invändigt när du byter vatten.

Säkerhet

Oftast levereras ditt spabad färdigt för installation och du behöver bara sätta det på plats. Om el inte finns framdraget måste en behörig elektriker utföra installationen och en jordfelsbrytare är en livsviktig säkerhet då det kommer till vatten och elektricitet. När det kommer till yttre säkerhet behöver du ha ett lock eller liknande för att förhindra drunkningstillbud, särskilt om små barn vistas i närheten.. Du kan också hägna in spaområdet för att förhindra att olyckor sker. Ett staket kan också fungera som ett välkommet insynsskydd. När det kommer till vilka regler som gäller för altan med pool eller spa bör du alltid kontrollera med kommunen innan du påbörjar ditt projekt.